Az Alpla Werke, Alwin Lehner GmbH & Co KG, 6971 Hard, Allmendstraße 81, Ausztria („ALPLA“ vagy „mi“) a weboldal működtetése érdekében cookie-kat használ.

1. Mi az a cookie és mely cookie-kat használjuk?

A cookie-k olyan apró fájlok, amelyek lehetővé teszik a jelen weboldal számára, hogy a látogató számítógépén speciális, a felhasználóra vonatkozó információkat tároljon el. A cookie-k segítséget nyújtanak számunkra abban, hogy megállapítsuk weboldalunk használatának gyakoriságát és a felhasználóinak számát, valamint hogy ajánlatainkat kényelmesebbé és hatékonyabbá tegyük az Ön számára.

Alapvetően az alábbi cookie-k léteznek:

  • Munkamenetcookie-k: olyan cookie-k, amelyek csak időlegesen kerülnek tárolásra, amíg Ön weboldalunkat használja. Weboldalunkon a legtöbb cookie munkamenetcookie.
  • Állandó cookie-k: olyan cookie-k, amelyek azokról a látogatókról rögzítenek információkat, akik weboldalunkat többször is felkeresik. Használatuk célja, hogy optimális navigációt kínáljunk látogatóinknak, későbbiekben felismerjük őket, és újabb látogatásuk során a lehető legvonzóbb weboldalt és érdekes tartalmakat közvetítsünk számukra.
  • Elsődleges és harmadik féltől származó cookie-k: a jelen weboldal ugyanarról a felhasználói készülékről történő későbbi felkeresése során a cookie és a benne tárolt információk visszakerülnek a weboldalra, amely létrehoztat őket (elsődleges cookie-k) vagy egy másik weboldalra, amelyhez a cookie tartozik (harmadik féltől származó cookie).

A harmadik féltől származó cookie-k fajtái:

  • Hozzájárulást nem igénylő cookie-k: azon a cookie-k esetében, amelyek egyetlen célja, hogy egy elektronikus kommunikációs hálózaton keresztül üzenetet hajtsanak végre és közvetítsenek, vagy az úgynevezett „feltétlenül szükséges” cookie-k esetében nincs szükség hozzájárulásra. A „feltétlenül szükséges” cookie-k biztosítják azokat a funkciókat, amelyek nélkül Ön nem tudná igényei szerint használni a weboldalt.

    Személyes adatait a következő célokból kezelhetjük: (i) a jelen weboldalt az Ön rendelkezésére tudjuk bocsátani és folyamatosan javítani, fejleszteni tudjuk; (ii) statisztikákat készítsünk a weboldal felhasználásáról és (iii) felismerjük, megakadályozzuk és kivizsgáljuk a weboldalunkat érő támadásokat.
  • Hozzájárulást igénylő cookie-k: az alábbi felsorolás azokat a cookie-kat tartalmazza, amelyek nem feltétlenül szükségesek a weboldal használatához. Ezért ezen cookie-k esetében szükség van az Ön hozzájárulásához. Azonban ezen cookie-k nélkül a weboldal bizonyos funkció nem elérhetők az Ön számára.

Weboldalunkon az alábbi, hozzájárulást igénylő cookie-kat használjuk:

Név:
_dc_gtm_<property-id>. (Google Tag Manager)
Cél:
A Google által rendelkezésre bocsátott szolgáltatás. A tagek olyan kódelemek, amelyek feladata többek között, hogy mérjék a forgalmat és a felhasználói viselkedést, az online reklámok és közösségi csatornák hatását, remarketinget és a célcsoportokra való összpontosítást tegyenek lehetővé, illetve teszteljék és optimalizálják a weboldalt.
A tárolás időtartama:
1 perc

Név:
_ga (Google Analytics)
Cél:
A jelen weboldal a Google „Google Analytics” internetes elemző szolgáltatását használja. A Google cookie-kat, szöveges fájlokat használ, amelyek a számítógépén tárolódnak, és lehetővé teszik a weboldal Ön által történő használatának elemzését. A cookie-n keresztül a weboldal Ön által történő használatáról generált információk a Google USA-beli szervereire továbbítódnak, és azokat ott tárolják. A Google Analytics szolgáltatással kapcsolatosan gyűjtött adatait nem tároljuk.
A jelen weboldal a Google Analytics IP-anonimizálási opcióját használja. A Google amint megkapja az Ön IP-címét, lerövidíti/anonimizálja azt. A Google ezeket az információkat a megbízásunkból arra használja fel, hogy kiértékelje a weboldal Ön által történő használatát, jelentéseket állítson össze a weboldalon zajló tevékenységekről, valamint a weboldal és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásokat végezzen számunkra. Az Ön böngészőjéből a Google Analytics keretében továbbított IP-címet a Google nem köti össze más adatokkal.
Böngészőszoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a cookie-k tárolását. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a jelen weboldal összes funkcióját.
Ezenkívül megakadályozhatja, hogy a Google a Google Analytics szolgáltatással összefüggésben gyűjtse az adatait, ha letölti és telepíti az alábbi hivatkozás alatt található böngészőbővítményt: http://tools.google.com/dlpage/gaoptour?hl=de     A Google ennek során elutasító cookie-t helyez el, amely megakadályozza adatainak a weboldal jövőbeli felkeresése során történő gyűjtését.
A Google használati feltételeivel és adatvédelmi nyilatkozatával kapcsolatos további információk az alábbi hivatkozások alatt találhatók: http://www.google.com/analytics/terms/de.html és https://policies.google.com/?hl=at.
Időtartam: 26 hónap

Név:
_gid (Google Analytics)
Cél:
A jelen weboldal a Google „Google Analytics” internetes elemző szolgáltatását használja. A Google cookie-kat, szöveges fájlokat használ, amelyek a számítógépén tárolódnak, és lehetővé teszik a weboldal Ön által történő használatának elemzését. A cookie-n keresztül a weboldal Ön által történő használatáról generált információk a Google USA-beli szervereire továbbítódnak, és azokat ott tárolják. A Google Analytics szolgáltatással kapcsolatosan gyűjtött adatait nem tároljuk.
A jelen weboldal a Google Analytics IP-anonimizálási opcióját használja. A Google amint megkapja az Ön IP-címét, lerövidíti/anonimizálja azt. A Google ezeket az információkat a megbízásunkból arra használja fel, hogy kiértékelje a weboldal Ön által történő használatát, jelentéseket állítson össze a weboldalon zajló tevékenységekről, valamint a weboldal és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásokat végezzen számunkra. Az Ön böngészőjéből a Google Analytics keretében továbbított IP-címet a Google nem köti össze más adatokkal.
Böngészőszoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a cookie-k tárolását. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a jelen weboldal összes funkcióját.
Ezenkívül megakadályozhatja, hogy a Google a Google Analytics szolgáltatással összefüggésben gyűjtse az adatait, ha letölti és telepíti az alábbi hivatkozás alatt található böngészőbővítményt: http://tools.google.com/dlpage/gaoptour?hl=de     A Google ennek során elutasító cookie-t helyez el, amely megakadályozza adatainak a weboldal jövőbeli felkeresése során történő gyűjtését.
A Google használati feltételeivel és adatvédelmi nyilatkozatával kapcsolatos további információk az alábbi hivatkozások alatt találhatók: http://www.google.com/analytics/terms/de.html és https://policies.google.com/?hl=at.
Időtartam: 24 óra

Név:
_gac_<property-id> (Google Adwords)
Cél:
A jelen weboldal a Google „Google Adwords” marketingszolgáltatását használja, amely marketingcélból tárol cookie-kat. További információk a Google adatvédelmi nyilatkozatában találhatók: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=de
Az elutasítás, azaz a visszavonás lehetőségének érvényesítése érdekében, kattintson ide.
Időtartam:
90 nap

Név:
Facebook Custom Audience 
<_fbp>
Cél:
A jelen weboldal a Facebook „Facebook Custom Audiences” marketingszolgáltatását használja, amely marketingcélból tárol cookie-kat. További információk a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában találhatók.
További tájékoztatást itt talál.
A funkciót az alábbi hivatkozás alatt tudja deaktiválni: https://de-de.facebook.com/help/769828729705201/.
Időtartam:
180 nap

Név:
LinkedIn Marketing Solutions <l1c>, <BizoID>, <BizoData>, <BizoUserMatchhistory>, <BizoNetworkPartnerIndex>
Cél:
A jelen weboldal a LinkedIN „LinkedIN Marketing Pixel” marketingszolgáltatását használja, amely marketingcélból tárol cookie-kat. További információk a LinkedIN adatvédelmi nyilatkozatában találhatók.
További tájékoztatást itt talál.
Az következő hivatkozás alatt bármikor deaktiválhatja a funkciót: https://www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising .
Időtartam:
6 hónap

2. A cookie-k kezelése és törlése

Ha ellenőrizni kívánja a számítógépén található cookie-kat, lehetősége van böngészőbeállításai alatt kiválasztani az opciót, hogy értesítést kapjon, ha egy weboldal cookie-kat kíván elhelyezni. Lehetősége van a számítógépén már tárolt cookie-k blokkolására és törlésére is.

Noha minden böngésző más paraméterekkel rendelkezik, a cookie-k konfigurációja általában a „Beállítások” vagy „Eszközök” menüpontok alatt történik. A cookie-k böngészőjében történő konfigurációjára vonatkozó további részletek a „Súgó” menüpontok alatt találhatók.

Felhívjuk azonban figyelmét, hogy ebben az esetben a weboldal korlátozott megjelenítésére és a weboldalon történő korlátozott navigációra kell számítania.

3. Mely adatait gyűjtjük?

Weboldalunk felkeresése során az alábbi adatokat gyűjtjük:

  • weboldalunk valamely lapján tett látogatás napja és időpontja,
  • IP-cím (a számítógép és/vagy mobilkészülék adata),
  • a mobilkészülék egyedi azonosítója,
  • webböngészőjének neve és verziója,
  • böngészőtípus és beállítási adatok (képernyőfelosztás, színmélység, időzóna-beállítások, böngészőbeállítások, betűtípusok),
  • operációs rendszer.

4. Az adatkezelés jogalapja  

Az Ön hozzájárulást nem igénylő cookie-k által gyűjtött személyes adatainak kezelése az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekünkön alapul, amelynek lényege az 1. pontban megnevezett célok teljesülése.

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének 6. cikk (1) bekezdés a) pontja értelmében a hozzájárulást igénylő cookie-k által gyűjtött személyes adatainak kezelése az Ön hozzájárulásán alapul. Ez a hozzájárulás önkéntes, és jövőbeli hatállyal bármikor visszavonható. A hozzájárulást nem igénylő cookie-k böngészőjéből történő eltávolításával kapcsolatosan felhívjuk figyelmét a 2. pontban foglaltakra.

5. Az Ön jogai

A jelenleg érvényben lévő jog szerint Önnek joga van:

  • ellenőrizni, hogy mely személyes adatokat tároltuk Önről és joga van ezen adatokról másolatot kapni,
  • az Ön személyes adatai közül azon adatoknak a helyesbítését, kiegészítését vagy törlését kérni, amelyek hibásak vagy amelyeket nem a jogszabályoknak megfelelően kezelnek,
  • azt kérni tőlünk, hogy korlátozzuk az Ön személyes adatainak kezelését,
  • bizonyos körülmények esetén tiltakozni az Ön személyes adatainak kezelése ellen, vagy visszavonni az adatkezeléshez korábban adott hozzájárulást,
  • adathordozhatóságot kérni,
  • azon harmadik személyek személyazonosságát megismerni, akiknek továbbítják az Ön személyes adatait, és
  • panaszt tenni az illetékes hatóságnál. Az Ausztriában illetékes adatvédelmi hatóság: Datenschutzbehörde, Barichgasse 40, 1030 Wien (https://www.dsb.gv.at/).

6. Hogyan veheti fel velünk a kapcsolatot?

Adatkezelő:

Alpla Werke, Alwin Lehner GmbH & Co KG
, 6971 Hard,
Allmendstraße 81,
Ausztria

Elérhetőségeink:
+43 5574/602
press@alpla.com