AZ ALPLA HONLAPJÁNAK SÜTISZABÁLYZATA

Az aktuális változat kelte: 2018. 05. 25.

Az ALPLA Werke Alwin Lehner GmbH & Co KG (székhely: Allmendstrasse 81, 6971 Hard, Ausztria, a továbbiakban: ALPLA vagy vállalatunk) honlapja üzemeltetéséhez sütiket használ.

Mi az a süti, és milyen sütiket használunk?

A sütik (cookie-k) kis méretű fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy honlapunk bizonyos, felhasználóval kapcsolatos adatokat tároljon a látogatók számítógépén. A sütik segítségével megtudhatjuk, hány felhasználó használja a honlapunkat, és milyen gyakorisággal, emellett felhasználóbaráttá és hatékonnyá is tehetjük honlapunkat látogatóink számára.

Rendszerint az alábbi sütiket használjuk:

  • Munkamenetsütik: Ezek ideiglenes sütik, amelyeket kizárólag a honlapunk használatának idejére tárolódnak. A honlapunkon használt sütik nagyrészt munkamenetsütik.
  • Maradandó sütik: Ezek a sütik a honlap visszatérő látogatóiról tárolnak adatokat. Ezeket a sütiket arra használjunk, hogy megfelelő útmutatást nyújtsunk a felhasználóknak, felismerjük a visszatérő látogatókat, és honlapunk megjelenését a lehető legvonzóbbá, tartalmát pedig minél érdekesebbé tegyük, hogy látogatóink újra felkeressenek minket.
  • Belső és külső sütik: Amikor legközelebb ugyanarról a végkészülékről látogat el honlapunkra, készüléke a sütit és az abban tárolt adatokat visszaküldi a létrehozó honlapnak (belső sütik) vagy annak a másik honlapnak, ahonnan származnak (külső süti).

Az alábbi, külső szolgáltatóktól származó sütiket használjuk:

  • DoubleClick: Honlapunk a Google Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, a továbbiakban: Google) által szolgáltatott DoubleClick-sütiket használ. Ezek az úgynevezett hirdetési sütik a hirdetési tevékenység optimalizálására szolgálnak annak érdekében, hogy a felhasználók számára érdekes reklámok jelenjenek meg, pontosabb jelentések készüljenek a reklámkampányok eredményességéről, illetve a felhasználók ne lássák ugyanazt a hirdetést egynél többször. Ezek a sütik általában nem tartalmaznak személyes adatokat. A sütiadatok a honlap-üzemeltető és a felhasználó által megadott beállításoktól függően a felhasználó Google-fiókjában tárolódnak, és reklámcélokat szolgálnak.
  • Google Címkekezelő (Google Essential): Honlapunkon a Google Címkekezelőt is használjuk. Ezt a szolgáltatást szintén a Google nyújtja. A címkék kis méretű kódelemek, amelyek felhasználhatók a honlap forgalmának és az ott folytatott felhasználói tevékenységeknek a vizsgálatára, az online hirdetési és közösségi csatornák hatásainak felmérésére, remarketing bevezetésére és a kívánt célcsoportokra való irányítására, valamint a honlap tesztelésére és optimalizálására egyaránt.
  • Google Analytics: Honlapunkon a Google által nyújtott Google Analytics webanalitikai szolgáltatást is igénybe vesszük. A Google Analytics sütiket, vagyis a felhasználó számítógépén tárolt, a honlap használatának elemzésére szolgáló szövegfájlokat használ. A Google szerint az e célból a Google részére küldött adatok 26 hónap elteltével havonta egyszer automatikusan törlődnek.

A sütivel a honlap használatáról létrehozott adatok a Google USA-beli kiszolgálóira továbbítódnak és ott tárolódnak. Vállalatunk nem tárolja a felhasználók Google Analytics szolgáltatással összefüggésben gyűjtött adatait.

Honlapunkon igénybe vesszük a Google Analytics által biztosított IP-névtelenítési lehetőséget. A Google ezért lerövidíti, illetve névteleníti a felhasználók IP-címét, amint a tudomására jut. A Google ezeket az adatokat vállalatunk megbízásából a honlapunk használatának vizsgálatára, a honlapon végzett tevékenységekről szóló jelentések készítésére, valamint a honlapon végzett tevékenységekhez és az internethasználathoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel. A webböngésző által a Google Analytics szolgáltatás révén elküldött felhasználói IP-címeket a Google nem kapcsolja össze a birtokában lévő egyéb adatokkal.

A sütik tárolása a webböngésző beállításainak módosításával letiltható. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az esetben nem feltétlenül használható ki teljes körűen honlapunk összes funkciója. Ezenkívül a Google számára is megtiltható a Google Analytics szolgáltatással összefüggésben végzett adatgyűjtés. Ehhez a következő a következő hivatkozáson elérhető böngészőbővítményt kell letölteni és telepíteni: http://tools.google.com/dlpage/gaoptour?hl=us.

A Google Analytics általi adatgyűjtés a lenti hivatkozásra kattintva honlapunkon is letiltható. Ekkor elutasító süti települ, amely a továbbiakban megakadályozza az adatgyűjtést honlapunk felkeresésekor: A Google Analytics letiltása

A Google Analytics felhasználási feltételeiről a http://www.google.com/analytics/terms/hu.html weboldalon, a Google adatvédelmi irányelveiről pedig a https://policies.google.com/?hl=hu weboldalon található bővebb felvilágosítás.

  • MyFonts: Honlapunkon igénybe vesszük a Monotype Imaging Holdings Inc. (székhely: 600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801 USA) által nyújtott MyFonts szolgáltatást. A weblapok nyomkövetése aktív. A honlap látogatóit statisztikai célból számláljuk, a látogatószámra vonatkozó adatokat pedig továbbítjuk a MyFonts részére. Ezeket az adatokat 30 napig kezeljük, majd töröljük.

Sütik kezelése és törlése

A számítógépen tárolt sütik ellenőrzése céljából a webböngésző beállítható úgy, hogy értesítést jelenítsen meg, valahányszor egy honlap sütit próbál tárolni. Emellett lehetőség van a számítógépen tárolt sütik letiltására és törlésére is.

A böngészők ugyan eltérő paraméterekkel rendelkeznek, de a sütik többnyire a „Beállítások” vagy „Eszközök” menüben konfigurálhatók. A sütik konfigurálásáról a webböngésző súgója nyújt bővebb felvilágosítást.

Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sütik letiltása vagy törlése esetén honlapunk megjelenítése és az ott rendelkezésre álló felhasználói útmutatások korlátozottak lehetnek.

A felhasználókról gyűjtött adatok köre

Honlapunk felkeresésekor az alábbi adatokat gyűjthetjük:

  • a honlapunkon található egyes oldalak megnyitásának dátuma és időpontja;
  • a számítógép, illetve mobilkészülék IP-címe;
  • a mobilkészülék egyedi azonosító kódja;
  • a webböngésző neve és verziószáma;
  • a böngésző típusa és beállítási adatok (képernyőfelbontás, színmélység, időzóna-beállítások, böngészőbővítmények, betűkészletek);
  • az operációs rendszer.

Az adatkezelés céljai

A felhasználók személyes adatait az alábbi célokból kezeljük:

  • honlapunk felhasználók rendelkezésére bocsátása, javítása és fejlesztése;
  • használati statisztikák készítése;
  • a honlapunk elleni támadások felismerése, megakadályozása és kivizsgálása.

Az adatkezelés jogalapja 

A személyes adatok kezelésének jogalapja, hogy az európai uniós általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja értelmében vett jogos érdekünk fűződik a 4. pontban meghatározott célok eléréséhez.

A felhasználók jogai

A jogszabályok értelmében a felhasználók jogosultak:

  • tájékoztatást kapni és a vállalatunk által róluk tárolt személyes adatok köréről, és másolatot kérni ezekről az adatokról;
  • pontatlan vagy jogellenesen kezelt személyes adataik helyesbítését, kiegészítését vagy törlését kérni;
  • személyes adataik vállalatunk általi kezelésének korlátozását kérni;
  • bizonyos körülmények között tiltakozni személyes adataik kezelése ellen, vagy visszavonni a személyes adataik kezeléséhez korábban adott hozzájárulásukat;
  • az adatok hordozását kérni;
  • megismerni azoknak a harmadik feleknek a kilétéről, akik vagy amelyek a személyes adataikról tudomást szereznek;
  • panaszt tenni az illetékes hatóságnál. Az Ausztria tekintetében illetékes adatvédelmi hatóság az Osztrák Adatvédelmi Hatóság (székhely: Wickenburggasse 8, 1080 Wien, Ausztria).

Kapcsolatfelvétel

Az adatkezelő:

ALPLA Werke Alwin Lehner GmbH & Co KG,
Allmendstrasse 81,
6971 Hard,
Ausztria

Elérhetőségeink:

+43 5574/602
press@alpla.com